O projektu

Small Talk je rozhovorový online magazín Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, který vás zve, abyste si jednou za čas — vždycky ve čtvrtek — udělali kávu nebo čaj a věnovali pět minut svého času zkoumání tématu, o kterém se možná zrovna mluví, ale třeba taky vůbec ne — a je to škoda.

S našimi hosty budeme prostřednictvím interview zkoumat přítomnost, minulost, jindy třeba to, co nás čeká. Rádi bychom, abyste z našich povídání, která se mohou dotýkat historie, lingvistiky, filozofie, psychologie nebo třeba antropologie, měli zážitek a něco drobného si zapamatovali: souvislost, postřeh, jméno. Zveme vás do společnosti výtečných vědkyň a vědců z humanitních a společenskovědních oborů, kteří rádi vyprávějí o tom, co vědí, a dělí se s námi i o to, co by ještě rádi zjistili. Kromě sympatických akademiků si však k rozhovorům zveme i osobnosti, jejichž postoje pomáhají kultivovat veřejnou debatu — a potírat chmury.

Small Talk připravujeme s myšlenkou na ty, kdo vědí, že vzdělání nekončí s převzetím toho či onoho dekretu, všímají si, že se kolem nich děje spousta fascinujících věcí, a taky jim občas přijde, že říct „nevím“ je v pořádku.

Těšíme se na vaše pravidelné návštěvy.